RINGRING12

RINGRING12

Polžek-društvo za otroke s posebnimi potrebami vam v sodelovanju z Zavodom Zrno ponujamo unikatno igro s kartami, ki jo lahko kadarkoli, predvsem pa ob zaključku leta, ko je v navadi obdarovanje zaposlenih in poslovnih partnerjev, ponudite kot darilo.

Igra, katero vam ponujamo, je avtorsko delo ekipe zavoda Zrno v sodelovanju z Invalidsko organizacijo društvo Polžek, eden od avtorjev igre je oseba s cerebralno paralizo in je ravno to, kar si v društvu Polžek prvenstveno prizadevamo, da je kljub svojim primanjkljajem produktiven, aktiven in samostojen član družbe. Igra je unikatna, v ozadju je vse urejeno glede avtorskih pravic in ostalih regulativ.

V igri predstavljamo zgodbe oseb, ki živijo blizu nas. Čeprav jih srečujemo vsak dan, jih ne poznamo zares dobro. Njihove reakcije so pogosto dogajajo izven naših predstav o svetu. Ti naši majhni svetovi nas begajo, spravljajo v zadrego. Zato se na ulici pogosto delamo, da jih ne opazimo ali se jim celo izogibamo. Igro RINGRING12 smo razvili z namenom, da predstavimo njihov svet na pogumen in zabaven način. S privlačnimi in humornimi ilustracijami želimo prepričati (mlajšo in starejšo) javnost, da se za trenutek zamisli, kako svet doživlja avtist, oseba z Downovim sindromom ali oseba z obsesivno-kompulzivno motnjo…

Več o sami igri in smislu te igre lahko najdete v priloženih dokumentih.

Verjamemo, da je igra vrhunsko pripravljena in ima močan edukativni naboj. Verjamemo tudi, da je čas vsekakor primeren za ponudbo takega artikla na trgu, saj igra združuje različne generacije in daje možnost argumentiranih razprav med igralci.

Predstavitev igre RINGRING12 V2

RR12 prezentacija V2